Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Blasius-Boekel

Snel online energie vergelijken in Sint-Blasius-Boekel? Middels www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Blasius-Boekel voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken zoals energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Blasius-Boekel?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Sint-Blasius-Boekel. Van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 35 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Blasius-Boekel voor jou is? Voer hierna jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Blasius-Boekel, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de vergelijkingstool detecteren jullie zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Blasius-Boekel

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Blasius-Boekel is Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Zwalm is de aardgas netbeheerder Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Sint-Blasius-Boekel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 27,70%
 • Postcode: 9630
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2730 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-sint-blasius-boekel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Sint-Blasius-Boekel is dat gemiddeld 1580 m3 en 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket check je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Blasius-Boekel, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Blasius-Boekel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €320 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Blasius-Boekel. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Blasius-Boekel. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Watz. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Blasius-Boekel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Blasius-Boekel en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Blasius-Boekel

Een groot deel van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Sint-Blasius-Boekel. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Sint-Blasius-Boekel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Zwalm onderscheiden we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9630. In de regio kan je soms vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Poweo afsluiten.