Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rozebeke

Snel energie vergelijken in Rozebeke? Met behulp van deze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Rozebeke voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op energiehunter.be praktische informatie over onderwerpen als o.a. leveranciers en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rozebeke?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Rozebeke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rozebeke voor jou is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Rozebeke, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de vergelijkingstool bekijkt men simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Rozebeke

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Rozebeke heet Intergem. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zwalm is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Rozebeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • CV ketel: Cenvax
 • Aandeel groen: 27,60%
 • Postcode: 9630
 • Verbruik stookolie: 2720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-rozebeke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Rozebeke is dat gemiddeld 1575 m3 plus 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van ieder pakket bekijk je informatie over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rozebeke, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende actie gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Rozebeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €390 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Rozebeke. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rozebeke. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energy People. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rozebeke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rozebeke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Rozebeke

Het gros van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Rozebeke. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Rozebeke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Zwalm kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9630. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Elegant afsluiten.