Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hundelgem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hundelgem? Door gebruik te maken van onze website vind je supersnel alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hundelgem voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hundelgem?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Hundelgem. Dat gaat van Poweo tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 30 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van het net van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hundelgem is? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hundelgem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hundelgem

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Hundelgem heet Imewo. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zwalm valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Hundelgem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 27,10%
 • Centrale postcode: 9630
 • Mazout verbruik: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-hundelgem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hundelgem ligt dit gemiddeld op 1550 m3 + 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket bekijk jij informatie zoals herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hundelgem, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.eneco.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hundelgem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €385 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Hundelgem. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hundelgem. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Eni. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hundelgem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hundelgem en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Hundelgem

De meeste leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Hundelgem. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Hundelgem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Zwalm onderscheiden we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9630. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus afsluiten.