Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strijpen

Zonder problemen energie vergelijken in Strijpen? Dankzij onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle interessante leveranciers als bijv. Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Strijpen prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze website waardevolle info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Strijpen?

Wij zien best veel energieleveranciers in Strijpen. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strijpen is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Strijpen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de energievergelijker detecteren jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Strijpen

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Strijpen heet Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zottegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Strijpen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 26,70%
 • Hoofdpostcode: 9620
 • Mazout: 2630 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-strijpen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Strijpen ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van ieder abonnement tref jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Strijpen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Strijpen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €370 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Strijpen. Zo is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Strijpen. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw toekomstige energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE of Belpower. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Strijpen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Strijpen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Strijpen

Het merendeel van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Strijpen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Strijpen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Zottegem zijn er allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9620. In deze omgeving kan je vaak zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie afsluiten.