Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leeuwergem

Zonder problemen energie vergelijken in Leeuwergem? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je supersnel alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Leeuwergem de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op onze website handige informatie over items zoals energieproblemen en de slimme meter. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Leeuwergem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Leeuwergem. Dat gaat van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leeuwergem is op dit moment? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energiehunter ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Leeuwergem, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaal jij gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Leeuwergem

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Leeuwergem is Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zottegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Leeuwergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 26,30%
 • Hoofdpostcode: 9620
 • Mazout: 2590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-leeuwergem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Leeuwergem ligt dit gemiddeld op 1510 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zie je info met betrekking tot type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Leeuwergem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige korting gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Leeuwergem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Leeuwergem. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Leeuwergem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent of Comfort Energy. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leeuwergem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Leeuwergem en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Leeuwergem

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Leeuwergem. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Leeuwergem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Zottegem bestaan er meerdere projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9620. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy abonnement.