Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erwetegem

Snel energie vergelijken in Erwetegem? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle grote bedrijven als o.a. OCTA+ en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Erwetegem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze website handige informatie over onderwerpen zoals energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Erwetegem?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Erwetegem. Van Poweo tot en met Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erwetegem is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Erwetegem, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij jouw input in de Energiehunter zoekt men eenvoudig een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Erwetegem

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Erwetegem is Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zottegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Erwetegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 26,00%
 • Centrale postcode: 9620
 • Verbruik Mazout: 2560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-erwetegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Erwetegem is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 + 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk contract tref jij data m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Erwetegem, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Zoals www.engie.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Erwetegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Erwetegem. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Erwetegem. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Erwetegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Erwetegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Erwetegem

Het merendeel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Erwetegem. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Erwetegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Zottegem kennen we nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9620. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega abonnement.