Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hemelveerdegem

Meteen energie vergelijken in Hemelveerdegem? Aan de hand van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Hemelveerdegem het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je via de energievergelijker bruikbare info over onderwerpen als o.a. maatschappijen en de slimme meter. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lierde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hemelveerdegem?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Hemelveerdegem. Van Lampirus tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hemelveerdegem is in maart 2024? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hemelveerdegem, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in de energievergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hemelveerdegem

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hemelveerdegem is Intergem. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lierde is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Hemelveerdegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lierde
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 25,70%
 • Postcodegebied: 9571
 • Aantal mazout liters: 2530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-hemelveerdegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Hemelveerdegem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 plus 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk abonnement achterhaal je specificaties over soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Hemelveerdegem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hemelveerdegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €255 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter vind jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Hemelveerdegem. In dat geval bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hemelveerdegem. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Eni. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hemelveerdegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hemelveerdegem en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hemelveerdegem

Tal van leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Hemelveerdegem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hemelveerdegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Lierde zijn er diverse acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9571. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Eneco abonnement.