Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Woubrechtegem

Op je gemak energie vergelijken in Woubrechtegem? Dankzij deze website achterhaal je supersnel alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Woubrechtegem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op energiehunter.be bruikbare info over topics als verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Woubrechtegem?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Woubrechtegem. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woubrechtegem is op dit moment? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de vergelijkingstool check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Woubrechtegem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie simpel en snel een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Woubrechtegem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Woubrechtegem betreft Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Herzele valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Woubrechtegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 25,20%
 • Centrale postcode: 9550
 • Mazout: 2480 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-woubrechtegem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Woubrechtegem ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 en 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder abonnement lees je data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Woubrechtegem, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.octaplus.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Woubrechtegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €365 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Woubrechtegem. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Woubrechtegem. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Antargaz. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Woubrechtegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Woubrechtegem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Woubrechtegem

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Woubrechtegem. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Woubrechtegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Herzele bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9550. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant tarieven.