Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Antelinks

Meteen energie vergelijken in Sint-Antelinks? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Antelinks de beste deal heeft! Ook vergaar je op deze website uitgebreide info over zaken als bijv. overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Antelinks?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Antelinks. Dat loopt uiteen van Engie tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 35 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Antelinks is voor jouw verbruik? Geef hierna de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Antelinks, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker zoekt men zonder problemen een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Antelinks

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van organisaties en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sint-Antelinks betreft Intergem. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herzele is de aardgas netbeheerder Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Sint-Antelinks

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 24,90%
 • Postcode: 9550
 • Mazout consumptie: 2450 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-sint-antelinks

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Sint-Antelinks ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Gewoonlijk is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten vind je info m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Antelinks, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Antelinks


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €305 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Antelinks. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Antelinks. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Aspiravi. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Antelinks vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Antelinks en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Antelinks

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Sint-Antelinks. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Antelinks vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Herzele bestaan er tegenwoordig diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9550. In deze regio kan je soms met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz tarieven.