Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steenhuize-Wijnhuize

Snel online energie vergelijken in Steenhuize-Wijnhuize? Via www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Steenhuize-Wijnhuize de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over zaken als verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Steenhuize-Wijnhuize?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Steenhuize-Wijnhuize. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van de leidingen van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenhuize-Wijnhuize is die past bij jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Steenhuize-Wijnhuize, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de vergelijkingstool ontdek je simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Steenhuize-Wijnhuize

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Steenhuize-Wijnhuize heet Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herzele valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Steenhuize-Wijnhuize

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • Populair merk: Intergas
 • Groene energie: 25,10%
 • Hoofdpostcode: 9550
 • Verbruik Mazout: 2470 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-steenhuize-wijnhuize

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Steenhuize-Wijnhuize gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3440 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je info zoals type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Steenhuize-Wijnhuize, en de overstapbonus. Kies de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of www.trevion.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Steenhuize-Wijnhuize


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €315 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Steenhuize-Wijnhuize. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Steenhuize-Wijnhuize. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Steenhuize-Wijnhuize vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Steenhuize-Wijnhuize en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Steenhuize-Wijnhuize

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Steenhuize-Wijnhuize. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Steenhuize-Wijnhuize vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Herzele bestaan er tegenwoordig verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9550. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy tarieven.