Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Deftinge

Op je gemak energie vergelijken in Deftinge? Met behulp van onze website check je probleemloos alle interessante aanbieders als bijv. Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Deftinge de laagste prijs biedt. Verder vergaar je op deze website praktische info over zaken als stroomtarieven en de slimme meter. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Deftinge?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Deftinge. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In juni 2024 tellen we ruim 25 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deftinge is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Deftinge, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de tool ontdekken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Deftinge

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Deftinge heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lierde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Deftinge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lierde
 • Populair merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 25,50%
 • Hoofdpostcode: 9570
 • Gem. mazout: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-deftinge

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Deftinge ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en nog eens 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder pakket lees jij details als soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Deftinge, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be en www.energypeople.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Deftinge


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €310 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Deftinge. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Deftinge. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Comfort Energy. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Deftinge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Deftinge en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Deftinge

De meeste energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Deftinge. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Deftinge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Lierde zien we verscheidene stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9570. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Engie abonnement.