Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ressegem

Eenvoudig energie vergelijken in Ressegem? Dankzij onze vergelijker check je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Ressegem de beste deal heeft! Bovendien check je op deze website bruikbare info over thema’s als verbruik in de regio en info over duurzame energie. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ressegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Ressegem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ressegem is voor jouw situatie? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ressegem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de prijzenvergelijker ontdek jij probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ressegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Ressegem is Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herzele wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Ressegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 25,30%
 • Centrale postcode: 9551
 • Gem. mazout: 2490 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-ressegem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Ressegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 en 3450 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement vind je specificaties met betrekking tot type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Ressegem, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.eneco.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ressegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €295 opleveren. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ressegem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ressegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Wase Wind. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ressegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ressegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Ressegem

Bijna alle energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Ressegem. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Ressegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Herzele onderscheiden we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9551. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo tarieven.