Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elene

Snel online energie vergelijken in Elene? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle grote energieleveranciers als o.a. Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Elene de beste deal heeft! Verder lees je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als de netbeheerder en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Elene?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Elene. Van Lampirus tot een speler als OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het net van Intergem. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elene voor jou is? Voer hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Elene, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter vind je verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Elene

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Elene betreft Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zottegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Elene

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 25,90%
 • Centrale postcode: 9620
 • Verbruik stookolie: 2550 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-elene

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Elene is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Van alle pakketten vind je info als type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Elene, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Elene


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €295 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Elene. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Elene. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Elene vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Elene en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Elene

Tal van leveranciers leveren momenteel groene stroom in Elene. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Elene vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Zottegem onderscheiden we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9620. In deze woonplaats kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus abonnement.