Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zottegem

Op je gemak energie vergelijken in Zottegem? Met behulp van deze website vergelijk je probleemloos alle erkende leveranciers als o.a. Eneco & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Zottegem de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze website uitgebreide info over thema’s zoals de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zottegem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zottegem. Dat gaat van Essent tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 35 aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Imewo. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zottegem voor jou is? Geef vlug de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Zottegem, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een energie-abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zottegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Zottegem is Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zottegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Zottegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 0,269%
 • Postcodegebied: 9620
 • Verbruik stookolie: 2390 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-zottegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Zottegem ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract check je gegevens m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Zottegem, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zottegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €320 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Zottegem. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zottegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent + Energie 2030. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zottegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zottegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Zottegem

Bijna alle organisaties bieden ondertussen groene stroom in Zottegem. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zottegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Zottegem zien we meerdere initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9620. In deze regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente