Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Goriks-Oudenhove

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Goriks-Oudenhove? Geholpen door onze website tref je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Engie en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Goriks-Oudenhove de beste deal heeft! Daarbij vind je op onze website uitgebreide informatie over items als bijv. verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Goriks-Oudenhove?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Sint-Goriks-Oudenhove. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag zijn het zo’n 25 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Intergem. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Goriks-Oudenhove is voor jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Goriks-Oudenhove, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de tool achterhaalt men eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Goriks-Oudenhove

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Sint-Goriks-Oudenhove heet Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zottegem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Sint-Goriks-Oudenhove

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 26,50%
 • Postcode: 9620
 • Mazout consumptie: 2610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-sint-goriks-oudenhove

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Goriks-Oudenhove is dat gemiddeld 1520 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van alle pakketten achterhaal je voorwaarden m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Goriks-Oudenhove, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Goriks-Oudenhove


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €345 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Goriks-Oudenhove. Daarna is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Goriks-Oudenhove. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw aankomende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Antargaz. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Goriks-Oudenhove vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Goriks-Oudenhove en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Goriks-Oudenhove

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Sint-Goriks-Oudenhove. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Sint-Goriks-Oudenhove vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Zottegem zijn er diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9620. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo abonnement.