Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grotenberge

Meteen energie vergelijken in Grotenberge? Geholpen door energiehunter.be vind je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als Engie en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Grotenberge de beste deal heeft! Daarbij vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over topics als bijv. verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grotenberge?

Er zijn best veel energieleveranciers in Grotenberge. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grotenberge is? Geef hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Grotenberge, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de vergelijkingstool bekijkt men zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Grotenberge

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Grotenberge betreft Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zottegem is de aardgas netbeheerder Intergem. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Grotenberge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 26,20%
 • Postcodegebied: 9620
 • Gem. mazout: 2580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-grotenberge

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Grotenberge ligt dit gemiddeld op 1505 m3 plus 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk pakket bekijk je info met betrekking tot soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Grotenberge, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.eni.com. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Grotenberge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €325 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Grotenberge. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Grotenberge. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en Antargaz. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grotenberge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Grotenberge en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Grotenberge

Een groot deel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Grotenberge. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Grotenberge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Zottegem zijn er steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9620. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus abonnement.