Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Lierde

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Martens-Lierde? Middels www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijv. Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Martens-Lierde prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op onze website bruikbare informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Martens-Lierde?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Sint-Martens-Lierde. Dit varieert van Poweo tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Intergem. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Lierde is in maart 2024? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Lierde, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool check je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Lierde

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Martens-Lierde heet Intergem. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lierde is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Sint-Martens-Lierde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lierde
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 25,80%
 • Centrale postcode: 9572
 • Mazout consumptie: 2540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-lierde

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sint-Martens-Lierde ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 + 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van alle contracten achterhaal je data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Martens-Lierde, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.antargaz.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Martens-Lierde


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €370 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Martens-Lierde. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Lierde. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Martens-Lierde vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Martens-Lierde en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Martens-Lierde

Veel aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Sint-Martens-Lierde. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Martens-Lierde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Lierde zien we meerdere opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9572. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ abonnement.