Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oombergen

Zonder problemen energie vergelijken in Oombergen? Dankzij onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Oombergen de laagste prijs biedt. Bovendien check je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen zoals tarieven en vaste en variabele tarieven. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zottegem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oombergen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Oombergen. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oombergen is in februari 2024? Geef vlug de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Oombergen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker vind jij eenvoudig een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oombergen

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Oombergen is Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zottegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Oombergen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zottegem
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 26,40%
 • Postcode: 9620
 • Aantal mazout liters: 2600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-oombergen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Oombergen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1515 m3 + 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Van alle abonnementen lees je voorwaarden zoals type stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oombergen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.wasewind.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oombergen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €255 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oombergen. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Oombergen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Watz. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oombergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Oombergen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oombergen

De meeste organisaties verschaffen onderhand groene stroom in Oombergen. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Oombergen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Zottegem zijn er diverse stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9620. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant abonnement.