Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ronse

Eenvoudig energie vergelijken in Ronse? Dankzij energiehunter.be check je probleemloos alle bekende energie aanbieders als bijv. Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ronse voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je via de Energiehunter bruikbare info over onderwerpen als o.a. verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ronse
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ronse?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ronse. Dit varieert van Poweo tot aan Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ronse is op dit moment? Voer gelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ronse, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ronse

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ronse betreft Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ronse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Ronse

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ronse
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene stroom: 0,268%
 • Postcode: 9600
 • Verbruik Mazout: 2380 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-ronse

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Ronse ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 & 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement zie je gegevens aangaande type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ronse, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ronse


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €375 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Ronse. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ronse. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Ecopower. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ronse vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ronse en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ronse

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Ronse. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Ronse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Ronse zijn er vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9600. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ energie.