Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haaltert

Meteen energie vergelijken in Haaltert? Middels onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle relevante aanbieders als o.a. Luminus en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Haaltert de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als energieaansluitingen en de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haaltert
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Haaltert?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Haaltert. Van Eneco tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haaltert is in februari 2024? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Haaltert, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker ontdekt men simpel en snel een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Haaltert

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Haaltert is Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Haaltert wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Haaltert

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Haaltert
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,262%
 • Hoofdpostcode: 9450
 • Verbruik stookolie: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-haaltert

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Haaltert gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 en nog eens 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk jij details zoals type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Haaltert, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.trevion.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Haaltert


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €255 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Haaltert. Dan bespaar je het meeste geld. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Haaltert. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande energiemaatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Energy People. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Haaltert vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Haaltert en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Haaltert

Veel energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Haaltert. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Haaltert vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Haaltert bestaan er tegenwoordig vele activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9450. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Elegant februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente