Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ninove

Eenvoudig energie vergelijken in Ninove? Middels www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als bijv. Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Ninove de laagste prijs biedt. Daarbij vind je op deze website uitgebreide info over thema’s als stroomtarieven en salderen. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ninove?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Ninove. Van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Imewo. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ninove voor jou is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ninove, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in onze vergelijker achterhaal jij moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ninove

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Ninove is Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ninove wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Ninove

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 0,26%
 • Hoofdpostcode: 9400
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2300 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-ninove

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ninove is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket tref jij details zoals herkomst van stroom en gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ninove, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be en www.eni.com. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ninove


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: korter douchen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ninove. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Ninove. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt de gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent + Antargaz. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ninove vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ninove en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ninove

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Ninove. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Ninove vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Ninove zien we steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9400. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente