Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Okegem

Direct energie vergelijken in Okegem? Via de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven als Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Okegem de beste deal heeft! Tevens bekijk je op deze website nuttige informatie informatie over zaken zoals het ideale overstapmoment en tips om te besparen op energie. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Okegem?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Okegem. Van Antargaz tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Okegem is? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Okegem, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk jij probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Okegem

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Okegem betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ninove valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Okegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 9400
 • Mazout consumptie: 2040 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-okegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Okegem is dat gemiddeld 1440 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij data m.b.t. type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Okegem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.engie.be en www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Okegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €250 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Okegem. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Okegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt jouw geselecteerde leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Watz. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Okegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Okegem en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Okegem

De meeste energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Okegem. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Okegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Ninove kennen we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9400. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent prijzen februari 2024.