Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Appelterre-Eichem

Snel energie vergelijken in Appelterre-Eichem? Met behulp van deze website ontdek je supersnel alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Appelterre-Eichem de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je op deze pagina handige info over thema’s als onderwerpenen verschillende contracttypes. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 395,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Appelterre-Eichem?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Appelterre-Eichem. Dit loopt van Engie tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Appelterre-Eichem is in april 2024? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Appelterre-Eichem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker zoek je moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Appelterre-Eichem

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Appelterre-Eichem is Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ninove is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Appelterre-Eichem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 20,40%
 • Centrale postcode: 9400
 • Mazout: 2000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-appelterre-eichem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Appelterre-Eichem is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 + 3420 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement check jij gegevens over type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Appelterre-Eichem, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Appelterre-Eichem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Appelterre-Eichem. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Appelterre-Eichem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Comfort Energy. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Appelterre-Eichem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Appelterre-Eichem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Appelterre-Eichem

Het gros van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Appelterre-Eichem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Appelterre-Eichem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Ninove zijn er verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9400. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant prijzen.