Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erembodegem

Direct energie vergelijken in Erembodegem? Middels www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Erembodegem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je via onze vergelijker handige informatie over topics zoals energiebelastingen en salderen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Erembodegem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Erembodegem. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erembodegem is? Vul vlug jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Erembodegem, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter zoek je eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Erembodegem

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Erembodegem heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Aalst is de aardgas netbeheerder Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Erembodegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 19,80%
 • Hoofdpostcode: 9320
 • Aantal mazout liters: 1940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-erembodegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Erembodegem is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket vind jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Erembodegem, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be en www.belpower.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Erembodegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €375 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erembodegem. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Erembodegem. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Watz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Erembodegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Erembodegem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Erembodegem

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Erembodegem. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Erembodegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Aalst zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9320. In de regio kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ prijzen.