Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gijzegem

Meteen energie vergelijken in Gijzegem? Aan de hand van onze website check je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als bijv. Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Gijzegem de beste deal heeft! Ook vergaar je op onze website praktische info over zaken zoals energiebesparing in huis en de slimme meter. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gijzegem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Gijzegem. Dat gaat van Engie tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gijzegem voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gijzegem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gijzegem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Gijzegem heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Aalst valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Gijzegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 19,20%
 • Postcode: 9308
 • Mazout verbruik: 1880 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-gijzegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Gijzegem ligt dit gemiddeld op 1565 m3 en 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Inzake prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract check jij details als type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Gijzegem, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Gijzegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gijzegem. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gijzegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gijzegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gijzegem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Gijzegem

Het merendeel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Gijzegem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Gijzegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Aalst kennen we nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9308. In de regio kan je soms extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant duurzame energie.