Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Denderbelle

Direct energie vergelijken in Denderbelle? Met behulp van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Denderbelle voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als bijv. overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lebbeke
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Denderbelle?

We zien nogal wat energieleveranciers in Denderbelle. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 tellen we ruim 30 providers. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Denderbelle is? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Denderbelle, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker check je moeiteloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Denderbelle

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Denderbelle betreft Intergem. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lebbeke is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Denderbelle

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lebbeke
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 18,80%
 • Postcodegebied: 9280
 • Mazout: 1840 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-denderbelle

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Denderbelle is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten lees jij gegevens over type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Denderbelle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Denderbelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €335 winst geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Denderbelle. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Denderbelle. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de gekozen energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Trevion. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Denderbelle vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Denderbelle en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Denderbelle

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Denderbelle. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Denderbelle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Lebbeke zijn er verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9280. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Mega duurzame energie.