Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schellebelle

Eenvoudig energie vergelijken in Schellebelle? Geholpen door deze website doorzoek je gemakkelijk alle relevante maatschappijen zoals Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Schellebelle de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze website bruikbare informatie over topics zoals energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wichelen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Schellebelle?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schellebelle. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Intergem. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schellebelle voor jou is? Voer moeiteloos de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Schellebelle, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker achterhaal jij eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Schellebelle

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Schellebelle heet Intergem. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wichelen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Schellebelle

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wichelen
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 18,50%
 • Postcodegebied: 9260
 • Mazout: 1810 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-schellebelle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Schellebelle gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 en 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Rondom contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je info als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Schellebelle, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be of www.eneco.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Schellebelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €335 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schellebelle. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Schellebelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt je geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent of Belpower. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Schellebelle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Schellebelle en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schellebelle

Bijna alle maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Schellebelle. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Schellebelle vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Wichelen zien we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9260. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.