Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wichelen

Op je gemak energie vergelijken in Wichelen? Dankzij onze website achterhaal je eenvoudig alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Wichelen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via de energievergelijker praktische informatie over items zoals energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wichelen
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wichelen?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wichelen. Dit loopt van Poweo tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wichelen is voor jouw situatie? Vul hierna de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wichelen, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels filteren in de vergelijkingstool checken jullie zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wichelen

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wichelen betreft Imewo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wichelen wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Wichelen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wichelen
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel duurzaam: 0,254%
 • Postcodegebied: 9260
 • Mazout: 2240 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-wichelen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Wichelen is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 en 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket vind je info als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wichelen, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.ebem.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wichelen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €295 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Wichelen. Dan is de besparing het grootst. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wichelen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert de nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris + ZENO. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wichelen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wichelen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wichelen

De meeste maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Wichelen. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wichelen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Wichelen bestaan er nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9260. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Essent maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente