Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zele

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zele? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Zele het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je op energiehunter.be waardevolle informatie over zaken zoals overstappen en vaste en variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zele?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Zele. Van Lampirus tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze lopen allemaal via de leidingen van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zele is? Voer hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zele, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de prijzenvergelijker vind je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zele

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zele betreft Intergem. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zele is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Zele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zele
 • CV ketel: Watts
 • Groene energie: 0,251%
 • Postcode: 9240
 • Aantal mazout liters: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-zele

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Zele is het gemiddelde verbruik ong. 1425 m3 plus 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk abonnement tref je informatie zoals soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Zele, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. O.a. www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bieden wij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: let op het energielabel
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zele. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Zele. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert de toekomstige leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare leverancier. Bijv. Eneco, Essent of Trevion. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zele vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zele en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zele

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Zele. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Zele vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Zele onderscheiden we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9240. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo overstappen.