Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wachtebeke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wachtebeke? Middels www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wachtebeke het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op onze website belangrijke informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en zakelijke energie. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wachtebeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wachtebeke?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wachtebeke. Van Poweo tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wachtebeke is op dit moment? Geef moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wachtebeke, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de tool vindt men verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wachtebeke

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Wachtebeke is Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wachtebeke is de aardgas netbeheerder Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Wachtebeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wachtebeke
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 0,246%
 • Hoofdpostcode: 9185
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-wachtebeke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Wachtebeke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk contract vind je data als herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wachtebeke, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wachtebeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Wachtebeke. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wachtebeke. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Watz. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wachtebeke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wachtebeke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wachtebeke

Het gros van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Wachtebeke. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wachtebeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Wachtebeke bestaan er nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9185. In de regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega overstappen.