Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Gillis-Waas

Snel online energie vergelijken in Sint-Gillis-Waas? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Gillis-Waas de beste deal heeft! Verder vind je op onze website belangrijke info over zaken zoals de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Gillis-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Gillis-Waas?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Gillis-Waas. Dit varieert van Engie tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Gillis-Waas is voor jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Gillis-Waas, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool vinden jullie moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Gillis-Waas

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sint-Gillis-Waas heet Imewo. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Gillis-Waas is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Sint-Gillis-Waas

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-sint-gillis-waas

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Sint-Gillis-Waas gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 plus 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk contract bekijk je details m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Gillis-Waas, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Gillis-Waas


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €395 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Gillis-Waas. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Gillis-Waas. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Energie 2030. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. De gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Gillis-Waas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Gillis-Waas en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Gillis-Waas

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Sint-Gillis-Waas. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sint-Gillis-Waas vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Sint-Gillis-Waas bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9170. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente