Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meerdonk

Op je gemak energie vergelijken in Meerdonk? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je supersnel alle interessante energiebedrijven zoals Essent & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Meerdonk de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de Energiehunter handige info over thema’s als o.a. stroomtarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Gillis-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Meerdonk?

We zien flink wat energieleveranciers in Meerdonk. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerdonk is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Meerdonk, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties in de tool zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Meerdonk

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Meerdonk is Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sint-Gillis-Waas is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Meerdonk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-meerdonk

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Meerdonk is dat gemiddeld 1460 m3 en 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder contract lees je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Meerdonk, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meerdonk


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €305 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meerdonk. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Meerdonk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt je aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Energy People. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Meerdonk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Meerdonk en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meerdonk

Veel energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Meerdonk. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Meerdonk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn er vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9170. In deze omgeving kan je soms heel gunstig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Engie vergelijken.