Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tielrode

Direct energie vergelijken in Tielrode? Via onze website vind je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Tielrode de laagste prijs biedt. Ook bekijk je op onze website bruikbare info over topics als leveranciers en zakelijke energie. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Temse
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Tielrode?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Tielrode. Dat loopt van Poweo tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 25 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tielrode is? Geef vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Tielrode, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de Energiehunter detecteer jij eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tielrode

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tielrode heet Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Temse valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Tielrode

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Temse
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 38,60%
 • Postcodegebied: 9140
 • Mazout consumptie: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-tielrode

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Tielrode gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket bekijk je data als type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Tielrode, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.zeno.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tielrode


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tielrode. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tielrode. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste maatschappij. Zoals Eneco, Lampiris en Energy People. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tielrode vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tielrode en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Tielrode

Het gros van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Tielrode. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tielrode vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Temse zien we vele stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9140. In deze regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Watz diensten.