Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Doel

Direct energie vergelijken in Doel? Middels de Energiehunter check je snel en simpel alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Doel het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Doel?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Doel. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Doel is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Doel, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de Energiehunter checken jullie probleemloos een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Doel

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Doel heet Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beveren-Waas is de netbeheerder van het gas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Doel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Beveren-Waas
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 38,10%
 • Postcode: 9130
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-doel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Doel ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder contract lees je gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Doel, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Doel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €385 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Doel. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Doel. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Antargaz. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Doel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Doel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Doel

De meeste leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Doel. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Doel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Beveren-Waas onderscheiden we diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9130. In deze woonplaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent diensten.