Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haasdonk

Snel energie vergelijken in Haasdonk? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Eneco en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Haasdonk de scherpste prijs kan bieden. Bovendien check je op deze website praktische informatie over zaken als gastarieven en vaste en variabele tarieven. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Haasdonk?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Haasdonk. Dit varieert van Poweo tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haasdonk is voor jouw situatie? Geef snel de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haasdonk, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de energievergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Haasdonk

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Haasdonk heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beveren-Waas valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Haasdonk

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Beveren-Waas
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene stroom: 37,70%
 • Centrale postcode: 9120
 • Verbruik stookolie: 1520 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-haasdonk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Haasdonk ligt dit gemiddeld op 1590 m3 plus 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder pakket zie je voorwaarden als soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Haasdonk, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Haasdonk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €370 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Haasdonk. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Haasdonk. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je geselecteerde gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Essent + Ecopower. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Haasdonk vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Haasdonk en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Haasdonk

Het gros van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Haasdonk. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Haasdonk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Beveren-Waas bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9120. In deze regio kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant energie.