Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zeveneken

Snel online energie vergelijken in Zeveneken? Middels deze website vind je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Essent en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Zeveneken de beste deal heeft! Daarnaast vind je op deze pagina handige informatie over topics als tarieven en salderen. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lochristi
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zeveneken?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Zeveneken. Van Engie tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zeveneken voor jou is? Voer direct de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zeveneken, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de vergelijkingstool detecteer jij gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zeveneken

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zeveneken betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lochristi is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Zeveneken

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lochristi
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene energie: 37,20%
 • Postcodegebied: 9080
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-zeveneken

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Zeveneken ligt dit gemiddeld op 1565 m3 en nog eens 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van ieder pakket vind je specificaties als type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zeveneken, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.essent.be of www.wasewind.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zeveneken


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zeveneken. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zeveneken. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE of Aspiravi. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zeveneken vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zeveneken en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Zeveneken

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Zeveneken. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Zeveneken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Lochristi kennen we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9080. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Luminus energie.