Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zaffelare

Direct energie vergelijken in Zaffelare? Dankzij de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Zaffelare voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je op onze website belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lochristi
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zaffelare?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Zaffelare. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zaffelare is in juli 2024? Voer moeiteloos de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zaffelare, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zaffelare

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zaffelare betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lochristi is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Zaffelare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lochristi
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 37,10%
 • Centrale postcode: 9080
 • Mazout verbruik: 2970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-zaffelare

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Zaffelare ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zaffelare, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zaffelare


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €355 bonus betekenen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zaffelare. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zaffelare. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Ebem. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zaffelare vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zaffelare en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zaffelare

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Zaffelare. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Zaffelare vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Lochristi zien we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9080. In de regio kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over OCTA+ energie.