Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ledeberg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ledeberg? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle erkende maatschappijen als Mega & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Ledeberg de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via onze vergelijker belangrijke info over onderwerpen zoals tarieven en info over duurzame energie. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ledeberg?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ledeberg. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ledeberg is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ledeberg, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de tool check jij eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ledeberg

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Ledeberg is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gent wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Ledeberg

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 36,50%
 • Postcode: 9050
 • Aantal mazout liters: 2910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-ledeberg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Ledeberg is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 plus 3335 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder contract tref jij informatie over soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ledeberg, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de leverancier. Onder andere www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ledeberg


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €280 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Ledeberg. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ledeberg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe partij. Denk aan OCTA+, ENGIE + Energie 2030. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ledeberg vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ledeberg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Ledeberg

Veel energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Ledeberg. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Ledeberg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Gent bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9050. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant juni 2024.