Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gentbrugge

Snel online energie vergelijken in Gentbrugge? Middels www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven als Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gentbrugge het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als maatschappijen en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gentbrugge?

We zien steeds meer energieleveranciers in Gentbrugge. Van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gentbrugge voor jou is? Voer hierna de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Gentbrugge, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker detecteren jullie simpel en snel een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gentbrugge

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Gentbrugge is Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Gentbrugge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Bulex
 • Groene energie: 36,40%
 • Postcode: 9050
 • Aantal mazout liters: 2900 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-gentbrugge

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Gentbrugge ligt dit gemiddeld op 1525 m3 & 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk pakket achterhaal jij informatie aangaande soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gentbrugge, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.essent.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gentbrugge


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €265 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gentbrugge. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Gentbrugge. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris of natuurlijk Belpower. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gentbrugge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gentbrugge en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gentbrugge

Veel energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Gentbrugge. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Gentbrugge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Gent zijn er steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9050. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy mei 2024.