Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Amandsberg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Amandsberg? Dankzij energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle relevante aanbieders zoals Watz en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Amandsberg het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sint-Amandsberg?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Sint-Amandsberg. Van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Amandsberg voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Amandsberg, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Amandsberg

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Amandsberg betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Sint-Amandsberg

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel groen: 35,90%
 • Postcode: 9040
 • Verbruik Mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-sint-amandsberg

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Sint-Amandsberg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 plus 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind jij specificaties met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Amandsberg, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Amandsberg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Amandsberg. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Amandsberg. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste maatschappij. Zoals Luminus, ENGIE of ZENO. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Amandsberg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Amandsberg en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Amandsberg

Het gros van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Sint-Amandsberg. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Amandsberg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Gent bestaan er tegenwoordig allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9040. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook OCTA+ juli 2024.