Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geluveld

Gemakkelijk energie vergelijken in Geluveld? Geholpen door onze website check je overzichtelijk alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Geluveld de laagste prijs biedt. Tevens tref je via de Energiehunter handige informatie over topics zoals energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zonnebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Geluveld?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Geluveld. Dit loopt van Poweo tot een speler als Watz, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geluveld is? Geef hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Geluveld, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in onze vergelijker zoeken jullie gemakkelijk een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Geluveld

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Geluveld heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zonnebeke is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Geluveld

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zonnebeke
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 35,30%
 • Postcode: 8980
 • Aantal mazout liters: 2790 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-geluveld

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Geluveld ligt dit gemiddeld op 1470 m3 plus 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van elk contract lees jij informatie m.b.t. type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Geluveld, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Geluveld


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €355 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Geluveld. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Geluveld. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je aankomende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Geluveld vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Geluveld en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Geluveld

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Geluveld. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Geluveld vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Zonnebeke bestaan er nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8980. In deze woonplaats kan je meer en meer heel gunstig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant overstappen.