Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roesbrugge-Haringe

Eenvoudig energie vergelijken in Roesbrugge-Haringe? Geholpen door onze website vind je probleemloos alle relevante energieleveranciers als Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Roesbrugge-Haringe de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je op deze pagina uitgebreide info over thema’s als o.a. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Roesbrugge-Haringe?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Roesbrugge-Haringe. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roesbrugge-Haringe is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Roesbrugge-Haringe, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Roesbrugge-Haringe

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Roesbrugge-Haringe is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Poperinge is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Roesbrugge-Haringe

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 35,00%
 • Postcode: 8972
 • Aantal mazout liters: 2760 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-roesbrugge-haringe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Roesbrugge-Haringe is dat gemiddeld 1455 m3 en nog eens 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het slim om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder pakket achterhaal jij gegevens aangaande herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Roesbrugge-Haringe, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Roesbrugge-Haringe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Roesbrugge-Haringe. In dat geval bespaar je het meeste geld. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roesbrugge-Haringe. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent of Belpower. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Roesbrugge-Haringe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roesbrugge-Haringe en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Roesbrugge-Haringe

Bijna alle organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Roesbrugge-Haringe. Toch is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Roesbrugge-Haringe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Poperinge zijn er diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8972. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz overstappen.