Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loker

Direct energie vergelijken in Loker? Aan de hand van onze website vind je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Mega en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Loker prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op deze website waardevolle info over topics zoals energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Loker?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Loker. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 providers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loker is? Vul snel de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Loker, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de Energiehunter achterhaal je verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Loker

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Loker heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Heuvelland valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Loker

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 34,60%
 • Postcodegebied: 8958
 • Verbruik Mazout: 2720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-loker

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Loker bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten zoek je details als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Loker, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.essent.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Loker


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Loker. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Loker. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Poweo. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je betreffende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Loker vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Loker en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Loker

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Loker. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Loker vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Heuvelland onderscheiden we steeds meer plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8958. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco overstappen.