Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kemmel

Gemakkelijk energie vergelijken in Kemmel? Met behulp van energiehunter.be vind je eenvoudig alle bekende maatschappijen als OCTA+ & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Kemmel prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via de energievergelijker handige info over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kemmel?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Kemmel. Dat gaat van Eneco tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kemmel is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Kemmel, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kemmel

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kemmel is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Heuvelland valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Kemmel

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 34,50%
 • Postcodegebied: 8956
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2710 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-kemmel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Kemmel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zoek je details aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kemmel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.lampiris.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Kemmel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €280 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kemmel. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kemmel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Wase Wind. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kemmel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kemmel en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Kemmel

Veel organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Kemmel. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Kemmel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Heuvelland bestaan er verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8956. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.