Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heuvelland

Snel energie vergelijken in Heuvelland? Via de energievergelijker check je moeiteloos alle bekende maatschappijen als bijv. Essent en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Heuvelland de beste deal heeft! Voorts vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als bijv. gastarieven en info over duurzame energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Heuvelland?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Heuvelland. Dit varieert van Engie tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heuvelland voor jou is? Voer direct de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Heuvelland, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de tool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heuvelland

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Heuvelland betreft Infrax West. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heuvelland wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Heuvelland

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 0,23%
 • Hoofdpostcode: 8950
 • Verbruik stookolie: 2000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-heuvelland

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Heuvelland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 en 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van elk contract tref jij specificaties als herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heuvelland, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heuvelland


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €355 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Heuvelland. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Heuvelland. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heuvelland vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heuvelland en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Heuvelland

Het merendeel van de bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Heuvelland. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Heuvelland vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Heuvelland zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8950. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente