Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Langemark-Poelkapelle

Gemakkelijk energie vergelijken in Langemark-Poelkapelle? Geholpen door deze website ontdek je probleemloos alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Langemark-Poelkapelle voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op energiehunter.be handige info over zaken als o.a. tarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Langemark-Poelkapelle
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Langemark-Poelkapelle?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Langemark-Poelkapelle. Dit varieert van Lampirus tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Infrax West. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Langemark-Poelkapelle is? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Langemark-Poelkapelle, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v keuzes in onze vergelijker vindt men zonder problemen een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Langemark-Poelkapelle

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Langemark-Poelkapelle is Infrax West. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Langemark-Poelkapelle is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Langemark-Poelkapelle

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-langemark-poelkapelle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Langemark-Poelkapelle ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zie jij informatie aangaande herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Langemark-Poelkapelle, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Langemark-Poelkapelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €390 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Langemark-Poelkapelle. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Langemark-Poelkapelle. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Wase Wind. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Langemark-Poelkapelle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Langemark-Poelkapelle en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Langemark-Poelkapelle

Tal van leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Langemark-Poelkapelle. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Langemark-Poelkapelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Langemark-Poelkapelle kennen we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8920. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente