Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poelkapelle

Snel online energie vergelijken in Poelkapelle? Met behulp van de energievergelijker ontdek je probleemloos alle interessante maatschappijen als bijv. OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Poelkapelle de beste deal heeft! Voorts lees je op deze pagina uitgebreide info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Langemark-Poelkapelle
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Poelkapelle?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Poelkapelle. Dit varieert van Lampirus tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Infrax West. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poelkapelle is in juli 2024? Geef snel je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Via onze energie vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Poelkapelle, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in de tool zoek jij zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Poelkapelle

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Poelkapelle is Infrax West. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Langemark-Poelkapelle wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Poelkapelle

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-poelkapelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Poelkapelle is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en nog eens 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek jij data over herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Poelkapelle, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Poelkapelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €320 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Poelkapelle. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Poelkapelle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt de aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Energie 2030. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Poelkapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Poelkapelle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Poelkapelle

Het gros van de bedrijven faciliteren op dit moment groene stroom in Poelkapelle. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Poelkapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Langemark-Poelkapelle onderscheiden we meerdere stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8920. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus afsluiten.