Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boezinge

Meteen energie vergelijken in Boezinge? Middels energiehunter.be ontdek je supersnel alle relevante aanbieders als Eneco en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Boezinge de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op onze website praktische informatie over thema’s als bijv. energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 295,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Boezinge?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Boezinge. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boezinge is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Boezinge, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filters in onze vergelijker ontdek je probleemloos een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boezinge

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Boezinge is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Boezinge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 33,00%
 • Postcode: 8904
 • Verbruik Mazout: 2560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-boezinge

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Boezinge is dat gemiddeld 1560 m3 en 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind jij data aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Boezinge, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be of www.aspiravi.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Boezinge


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €325 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boezinge. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Boezinge. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Boezinge vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Boezinge en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Boezinge

Een groot deel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Boezinge. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Boezinge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Ieper zien we meerdere acties rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8904. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo abonnement.