Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Voormezele

Meteen energie vergelijken in Voormezele? Aan de hand van de energievergelijker tref je moeiteloos alle grote leveranciers als Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Voormezele prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken zoals maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 435,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Voormezele?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Voormezele. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 35 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voormezele is? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze prijzencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Voormezele, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Voormezele

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Voormezele betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Voormezele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene energie: 32,80%
 • Postcodegebied: 8902
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2540 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-voormezele

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Voormezele ligt dit gemiddeld op 1550 m3 en 3365 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen check je info met betrekking tot type energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Voormezele, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.engie.be + www.ebem.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Voormezele


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Voormezele. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Voormezele. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Poweo. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Voormezele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Voormezele en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Voormezele

Het merendeel van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Voormezele. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Voormezele vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Ieper zijn er meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8902. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy abonnement.