Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dadizele

Snel online energie vergelijken in Dadizele? Via www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle relevante maatschappijen als o.a. Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Dadizele prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via de Energiehunter praktische informatie over zaken zoals energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Moorslede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Dadizele?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Dadizele. Dat loopt van Eneco tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dadizele is op dit moment? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Dadizele, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je probleemloos een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Dadizele

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Dadizele betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Moorslede is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Dadizele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Moorslede
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 32,30%
 • Postcodegebied: 8890
 • Mazout consumptie: 2490 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-dadizele

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Dadizele is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk je specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dadizele, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een goede actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energieleverancier. Zoals www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dadizele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dadizele. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dadizele. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de aankomende organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dadizele vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dadizele en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dadizele

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Dadizele. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Dadizele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Moorslede zien we meerdere stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8890. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ abonnement.